Wandelen

Wandelroutes

PRACHTIGE WANDELROUTES DOOR HET GOOI
Direct vanuit ons resort kunt u prachtige wandelingen maken door het indrukwekkende landschap van Het Gooi. Zin in een korte of juist een lange wandeling voor de fanatiekelingen?

Wandelroute Eemland

Zuiderheide 
Vooral de Zuiderheide is een aanrader voor natuurliefhebbers. Daar kunt u een wandeling maken van zo’n 7,5 km door het bijzondere heidelandschap. U loopt langs prehistorische grafheuvels van zo’n 5000 jaar geleden waar de eerste bewoners van Het Gooi hun doden eerden. Op de heide grazen Schotse Hooglandrunderen, gehuld in hun karakteristieke wollige vacht. Vogels van verschillend pluimage vliegen door de lucht. Opmerkelijk zijn de Witte Bergen. Dit zijn zandverstuivingen die als grote duinen midden in het heidelandschap staan. Ooit waren ze nog groter maar ze zijn nog steeds indrukwekkend.

Route Zuiderheide

Wandelen in en rond Hilversum
Omringd door de heide van het Goois Natuurreservaat en de bossen en landgoederen van Natuurmonumenten, biedt Hilversum genoeg mogelijkheden voor een prachtige wandeltocht. Het Voetstappenpad, dat in 1938 is aangelegd is daar een mooi voorbeeld van. De welbekende Dudokroute door de binnenstad van Hilversum leidt u langs de unieke gebouwen van de wereldberoemde architect Dudok. De langste Natuurbrug van Nederland vindt u ten noorden van het centrum van Hilversum, te midden van het Goois Natuurreservaat. Het is de moeite waard!

Bossen in de buurt 
In de directe omgeving van ons resort vindt u ook nog de prachtige bossen tussen Hilversum en Baarn en de Lage Vuursche. Voor de getrainde wandelaar een fluitje van een cent vanuit het hotel, de iets minder beoefenden kunnen met de auto eerst een stukje rijden en van daaruit een mooie wandeling maken.