Mediapark Hilversum

Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap en de actuele ontwikkelingen in kaart brengt. Zo laten ze zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Avontuurlijk dagje uit
In het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum maakt u onder andere een treinritje langs opnamestudio’s, bezoekt u het audiovisuele archief, kunt u meedoen aan workshops of leert u nieuws te maken. Kortom, een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin!

Audiovisueel erfgoed
Het gebouw van Beeld & Geluid herkent u vast. Het is een van de meest bijzondere architectonische gebouwen ter wereld. Het markante kleurrijke gebouw is de entree van het Media Park en een icoon voor Hilversum Mediastad. Het gebouw is een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten. De unieke glasgevel is een ontwerp van Jaap Drupsteen, waarin historische film- en televisiebeelden in reliëf zijn verwerkt. Het instituut beheert een eeuw audiovisuele geschiedenis van ruim 800.000 uur film, radio en televisie.