Lokaal - Loosdrecht

Lokale evenementen gedurende het jaar

Jaarlijks zijn er diverse terugkerende activiteiten in Loosdrecht.

Loosdrechtse feest- en herdenkingsweek

Eind april en begin mei wordt de Loosdrechtse feest- en herdenkingsweek georganiseerd. In deze week staan er verschillende activiteiten op de agenda, waarbij geen doelgroep wordt vergeten. Voorbeelden van activiteiten in deze week zijn: Sloepenrally, kindervrijmarkt, hondenshow, paardenactiviteiten, ouderenmiddagen, hollandse avond en natuurlijk wordt er stilgestaan bij de dodenherdenking op 4 mei. Op 5 mei wordt de feestweek afgesloten met vuurwerk.

Sloepentocht

In juli is er de gezellige sloepentocht die gekoppeld is aan verschillende evenementen in de plaatselijke restaurants en kroegen.

Loosdrechtse Gondelvaart

Een van de bekendste evenementen is de feestelijke Loosdrechtse Gondelvaart. Traditiegetrouw wordt de Gondelvaart ieder jaar georganiseerd in de derde week van augustus, ter afsluiting van het zomerseizoen. Alles wat kan varen bevindt zich op deze avond op de Loosdrechtse plassen. Deze avond is een waar schouwspel van versierde boten die allemaal de prijs voor het best versierde vaartuig in de wacht willen slepen. De jury beoordeelt de schepen op originaliteit en tevens de actualiteit van het thema waarin het schip versierd is. De gondelvaart is tevens gekoppeld aan een gezellige kermis en sfeervolle avondmarkt, welke op de Oud Loosdrechtsedijk gehouden wordt. De avond wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk.